dinsdag, oktober 07, 2003

Muizen voorproevers voor wereldleiders

Thailand leidt witte muizen op om te helpen bij de bescherming van wereldleiders. De kleine knaagdieren worden ingezet als voorproevers om te zorgen dat niemand George Bush, Vladimir Poetin en consorten kan vergiftigen.
Zodra de maaltijden voor de 21 leiders die deelnemen aan de APEC-top op 21 en 22 oktober klaar zijn, snelt een politieagent op de motor met stalen van de maaltijden naar een laboratorium in de buitenwijken van Bangkok om het voedsel op de muizen te testen. Dat mag allemaal niet langer dan vijftien minuten in beslag nemen.
Al het personeel dat instaat voor de maaltijddienst op de bijeenkomst van de APEC, het economisch verbond van landen rond de Stille Oceaan, wordt medisch onderzocht en er wordt een voorraad tegengif opgeslagen.
De maatregelen zijn bedoeld om te voorkomen dat terroristen, demonstranten of ontregelde magen de top verstoren. De Thaise autoriteiten hebben eerder gewaarschuwd dat de terreurbeweging Jemaah Islamiyah een aanslag op de bijeenkomst zou kunnen plegen.
(Bron)

Dus elke terrorist weet nu dat ie langzaamwerkend gif moet gebruiken.

Geen opmerkingen: