maandag, oktober 06, 2003

Reizigers stranden door actie bussen

Utrecht - Honderden buspassagiers zijn maandag in Utrecht gestrand doordat er geen stadsbussen reden. De actie stond gepland om 11.00 uur, maar al vanaf half elf lag het stadsbusvervoer plat. Het vervoersbedrijf GVU had gewaarschuwd voor uitval van bussen tussen 9.30 en 15.30 uur.
De actie is door de vakcentrale FNV op touw gezet, uit protest tegen bezuinigingsplannen van het kabinet. De werkonderbreking in Utrecht is de eerste in een serie acties in het OV. Woensdag is Rotterdam aan de beurt, vrijdag volgt Amsterdam. Ook daar wordt het werk onderbroken.
Veel reizigers hadden er geen begrip voor dat de bussen al een half uur voor 11.00 uur niet meer reden. Een aantal mensen was zelfs eerder van huis gegaan, om net voor elven nog een bus te kunnen nemen. Onder de reizigers bestond ook begrip vvoor de actie, die volgens hen in ieders belang is. Ook vinden mensen het sympathiek dat de acties buiten de spits gehouden worden.
Streekbussen namen tijdens de actie in Utrecht de diensten van de uitgevallen stadsbussen niet over. Ze stoppen dus niet extra bij haltes, aldus streekvervoerder Connexxion.
Ongeveer tweehonderd actievoerders, onder wie de stakende buschauffeurs, kwamen rond 12.00 uur bijeen op het Vredenburg.
(Bron)

Geen opmerkingen: