dinsdag, oktober 07, 2003

Treinkaart voor afgewezen asielzoeker

AMSTERDAM - Vreemdelingen die op Schiphol aankomen en tevergeefs asiel aanvragen, krijgen sinds kort een NS-dagkaart, met het verzoek het land te verlaten. De illegalen worden sinds anderhalve week gedumpt op Schiphol-Plaza, weet De Telegraaf dinsdag te melden.
De vreemdelingen worden van het aanmeldcentrum overgebracht naar Plaza en krijgen daar een kaart ter waarde van 37,10 euro mee.
Het grenshospitium kampt met capaciteitsproblemen en kan daardoor geen vreemdelingen opnemen. De IND rest dan ook niets anders dan deze noodmaatregel, bevestigt de organisatie zelf. "Als iemand via Schiphol ons land binnenkomt en asiel aanvraagt, wordt binnen vijf werkdagen bekeken of hij wordt toegelaten tot de asielprocedure. Maar sinds anderhalve week is er een tekort aan plaatsen in het grenshospitium", aldus woordvoerder Martin Bruinsma.
(Bron)

En dan moeten ze maar oprotten naar België of zo?
Daarnaast: er wordt binnen 5 dagen bekeken of iemand asiel kan krijgen (tijd zat voor een genuanceerde beslissing), maar ze kunnen niet terecht in het hospitium. Dus wordt er ter plekke een beslissing genomen? Ik snap het niet.

Geen opmerkingen: