woensdag, oktober 08, 2003

Okee. Je koopt een comp, en je krijgt er een OEM-versie bij van een cd/dvd-brandprogramma (Pinnacle Instant cd/dvd se versie 7.0.6). Die installeer je, en het werkt perfect, je snapt het gelijk en hoera hoera.
Dan ontploft de harde schijf, en de winkel zet er een nieuwe in. Je moet alle software opnieuw installeren. Pinnacle wil niet meer: "serienummer is niet juist". Hetzelfde serienummer is nu plots onjuist? Raar.
Helpdesk gemaild: die sturen een patch. Dat blijkt de registersleutel te zijn met - opvallend - exact dezelfde code. Hebben al die cd's dezelfde code of houdt de verkoper zo nauwkeurig bij dat koper Hippo dat-en-dat serienummer heeft meegekregen??
Op de site wordt melding gemaakt van een probleem met de serienummers die met ABDPG beginnen - zoals het jouwe. Je kunt daar een nieuw nummer krijgen - US only, maar het proberen waard. Alleen moet je om dat nummer te krijgen je serienummer intypen en hé! " Error The serial number you entered cannot be replaced with a new serial number. Please check the serial number you received and enter it again."
Grmpf. Leverancier weer gemaild, vraag gepost op het supportforum (daar moet je toch echt nooit gaan kijken als je verder geen problemen hebt met de software - wat er allemaal niet mis kan gaan!), morgen misschien ook de helpdesk van Pinnacle in NL bellen (0,45 euro per minuut, kassa).
Kwilgwoondattietweerdoet!

Geen opmerkingen: