woensdag, november 26, 2003

Amsterdamse coffeeshop weigert Nederlanders

AMSTERDAM - Coffeeshop Smokey, gevestigd op het Rembrandtplein in Amsterdam, houdt er wel een zeer merkwaardig deurbeleid op na. Het hasjcafé weigert namelijk Nederlanders, omdat het de voorkeur geeft aan een cliëntèle die uitsluitend uit toeristen bestaat.
De 'discriminatie' kwam aan het licht toen twee Amsterdamse raadsleden in het naastgelegen Schiller-café hadden afgesproken. Toen dat nog gesloten bleek, wilden zij zolang in de coffeeshop even een kopje koffie drinken. Tot hun stomme verbazing werden zij geweigerd omdat ze Nederlander zijn, aldus de raadsleden in De Telegraaf.
Een woordvoerder van de zaak bevestigt het deurbeleid: "Dat werkt voor ons veel makkelijker." Toeristen zouden last hebben van de Nederlanders, die urenlang zitten te blowen zonder iets te bestellen. De raadsleden hebben inmiddels bij de politie aangifte van discriminatie gedaan.
(Bron)

Wie gaat er mee naar Smokey? Als het bedrijf problemen heeft met klanten die te lang blijven zitten, dan voeren ze maar een McDonaldsbeleid in: per consumptie mag je x tijd blijven zitten.

Geen opmerkingen: