maandag, november 24, 2003

Kantoorpand Quote beschoten

AMSTERDAM - Het kantoor van uitgeverij Quote Media is vrijdag onder schot genomen. Dit heeft hoofdredacteur Jort Kelder van maandblad Quote maandag gemeld. Kelder constateerde vrijdagavond dat er negentien kogels zijn afgevuurd op het pand aan de Singel in Amsterdam.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd er ook een kogel afgevuurd op het huis van Quote-eigenaar M.van den Biggelaar aan de Minervalaan in Amsterdam zegt Kelder. "De kogel vloog door het raam van de kinderkamer." Er vielen geen gewonden.
Kelder zegt niet te weten wie er achter de aanslag zit. "Quote is een blad dat de journalistieke grenzen opzoekt. We weten niet wie hier achter kan zitten."
De politie bevestigde maandag dat er aangifte is gedaan van de schietpartij, maar had verder nog geen informatie. "De zaak is in onderzoek", aldus een woordvoerder.
Quote schrijft onder meer over zakenmensen die volgens het blad wellicht banden met de onderwereld hebben. Het blad geeft jaarlijks de Quote 500 uit, waarin de vijfhonderd rijkste Nederlanders en hun geschatte vermogen worden vermeld.
(Bron)

Misschien iemand die boos is dat ie niet meer genoemd wordt?

Geen opmerkingen: