vrijdag, november 28, 2003

'Vaak zieke werknemer moet atv-dagen inleveren'

DELFT - Als een werknemer vaak ziek is of zorgverlof opneemt, moet hij daar atv-dagen voor inleveren ter compensatie. Dat stelt voorzitter L. Hermans van MKB-Nederland vrijdag. Volgens hem werken Nederlanders te weinig uren. Dat zou vooral komen doordat er te veel verlofregelingen bestaan.
"Het draait allemaal om tijd en productieve uren. In vergelijking met het buitenland werken wij gemiddeld minimaal 200 uur per jaar minder. Ook al ligt onze productiviteit per uur nog zo hoog, met een dergelijke achterstand haalt het bedrijfsleven nooit deze concurrentieachterstand in", aldus Hermans.
MKB-Nederland wil de discussie over de hoeveelheid verlofregelingen en atv-dagen inbrengen in de onderhandelingen met kabinet en werknemerorganisaties over een levensloop- en vroegpensioenregeling. "Het zwangerschapsverlof moeten we buiten de discussie houden. De rest van al die vrije dagen moeten we op een hoop gooien en daar één goede regeling van maken", stelt Hermans. "Een soort uitruilreservoir aan verlofrechten."
(Bron)

Wat een goed idee. Die chronisch zieken hebben hogere kosten, en nu mogen ze ook nog vrije tijd inleveren. U wordt bedankt meneer Hermans. Ik zou bijna zeggen dat u maar eens een chronische ziekte moest krijgen, die u noodzaakt u vaker dan gemiddeld ziek te melden. Zodat het moeilijk wordt een baan te houden, zodat u minder geld heeft, terwijl de kosten stijgen, ziekenfondspremies stijgen en u niet meer die medicijnen en hulp kunt betalen die u nodig heeft. Ik zou het bijna zeggen.

Geen opmerkingen: