donderdag, mei 20, 2004

Amsterdamse politie pakt 'rastaverkrachter' op

AMSTERDAM - De politie van Amsterdam heeft maandag de zogeheten 'rastaverkrachter' aangehouden, de lang gezochte verkrachter die opviel door zijn rastahaar. De man wordt verdacht van twee verkrachtingen, drie pogingen daartoe en drie aanrandingen. De politie maakte de aanhouding pas donderdag bekend.
De man, die een net voorkomen heeft en goed Nederlands en Engels praat, zorgde in mei 2003 voor veel beroering in de Amsterdamse binnenstad. Hij maakte 's nachts met een smoes contact met vrouwen, achtervolgde ze dan een tijdje en sloeg vervolgens toe. In twee gevallen verkrachtte hij zijn slachtoffer en in drie gevallen bleef het een bij een poging. Drie vrouwen werden aangerand.
Tenminste acht vrouwen wisten de man van zich af te schudden door de aandacht te trekken van voorbijgangers of door in een onbewaakt ogenblik op de vlucht te slaan. Bij de zoektocht van de politie werd een paar keer in het centrum een man met een rastakapsel gesignaleerd, maar hij wist te ontkomen of het bleek om iemand anders te gaan. De politie kreeg destijds veel telefoontjes van mensen die een man met rastahaar zagen lopen en dachten dat hij de gezochte verkrachter was.
Afgelopen februari arresteerde agenten een man in de Leidsekruisstraat op verdenking van een aanranding. Na DNA-onderzoek bleek dat deze man waarschijnlijk ook betrokken is bij de eerdere acht zedenmisdrijven. De politie sluit niet uit dat de verdachte nog meer slachtoffers heeft gemaakt. De verdachte is inmiddels voor de rechter-commissaris geleid.
(Bron)

Geen opmerkingen: