vrijdag, mei 21, 2004

Een omelet voor 1000 dollar

Zes eieren, kreeft en peperdure kaviaar zijn de ingrediënten voor wat waarschijnlijk de duurste omelet ter wereld is. Een hotel in New York heeft deze 'Zillion Dollar Frittata' voor 1000 dollar op haar menu staan.
"Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik 1000 dollar zag staan," vertelt een klant van Norma, het restaurant van Le Parker Meridien hotel. "Ik dacht dat dat het aantal calorieën was."
Het is vooral de kaviaar die de omelet zo duur maakt. Het restaurant betaalt zo'n 65 dollar per 30 gram voor de kaviaar, volgens een manager van Norma. Voor de omelet wordt zo'n 11 gram van de kaviaar gebruikt.
Een tekstje naast de omelet in het menu moet de gast overhalen de omelet te bestellen: 'Norma dares you to expense this'. "We wisten dat het een peperdure schotel zou worden, dus we dachten er meteen wat plezier aan te hebben ook. Het is niet een trucje om klanten binnen te halen, hij smaakt echt goed ook."
Tot hiertoe heeft nog niemand de omelet geproefd. Wel is er een van de schotel een budgetversie te krijgen. Voor 100 dollar krijg je de omelet met maar 1 gram kaviaar.
(Bron)

Geen opmerkingen: