woensdag, mei 19, 2004

TT 122 Israël vuurt op betogende menigte

RAFAH Israëlische tanks en helikopters hebben het vuur geopend op een menigte in de Gazastrook die betoogde tegen het Israëlische optreden. Daarbij zijn tien doden en 50 gewonden gevallen. Israël heeft de beschieting toegegeven.
Op televisiebeelden is een ontploffing te zien in de demonstrerende menigte, waarna bloedende mensen, ook kinderen, worden weggedragen.
Bij de acties in de kampen in Gaza zijn al zeker 23 Palestijnen gedood. Israël heeft met luidsprekers alle mannen in Rafah van boven de 16 jaar opgeroepen zich over te geven. Anders zullen de huizen waar ze wonen worden vernietigd.

TT 123 Israël bekritiseerd om beschieting

WASHINGTON De VS is "zeer bezorgd" over de beschieting van een demonstratie van Palestijnen in Rafah door Israëlische militairen. De Amerikaanse ambassadeur heeft Israël om opheldering gevraagd.
Premier Balkenende heeft de beschieting veroordeeld als een verwerpelijke daad. Van een oorlogsmisdaad wilde hij niet spreken. De Israëlische Arbeidspartij laat weten dat Israël aan legitimiteit verliest als het geen onderscheid meer maakt tussen betogers en terroristen.
Premier Blair noemt het offensief van Israël in de Gazastrook onaanvaardbaar en verkeerd. Denemarken eist dat het direct wordt stopgezet.

Geen opmerkingen: