donderdag, juni 30, 2005

Hevig noodweer treft Gorinchem

TILBURG - De hevige regenval van woensdagavond heeft voor ernstige overlast gezorgd in de Zuid-Hollandse gemeente Gorinchem. In sommige huizen stond dertig tot veertig centimeter water, kelders liepen onder en straten stonden blank. De hele nacht is de brandweer bezig geweest het water weg te pompen, aldus een politiewoordvoerder.
Omstreeks half vier had de brandweer de wateroverlast in doorgaande straten onder controle. Wel staan volgens de woordvoerder nog enkele kelders onder water, maar dat leveren geen direct gevaar op. Uit de meeste getroffen huizen is het water inmiddels weg.
Alle hulpdiensten uit de omgeving werkten samen om de overlast in kaart te brengen. Volgens de politiewoordvoerder zijn ruim honderd meldingen van wateroverlast binnengekomen. Zeven brandweerauto's en ruim honderd brandweermensen werkten mee om het water weg te pompen.
De gemeente heeft een speciaal telefoonnummer ingesteld waar mensen met vragen terecht kunnen. Het is nog niet duidelijk hoe groot de schade precies is.
Eerder woensdagavond was er veel wateroverlast in delen van Noord-Brabant enLimburg. In het Noord-Brabantse Woudrichem, dat vlak onder Gorinchem ligt, kwamen verschillende meldingen van wateroverlast binnen. Zo moest een aantal bewoners van een verzorgingstehuis tijdelijk worden geƫvacueerd door het vele water.
(Bron)

100 millimeter water - dan krijg je wel overlast ja :/

Geen opmerkingen: