dinsdag, juni 28, 2005

Staking stadsvervoer breidt zich uit

DEN HAAG - De vakbonden breiden de staking in het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht voor woensdag uit. Vooral ambtenaren op gemeentekantoren in Amsterdam en brandweerlieden en ambulancediensten in andere steden zullen het werk neerleggen. Dat blijkt uit de actiekalender van vakbond CNV Publieke Zaak.
Naast het openbaar vervoer zullen in Amsterdam de stadsdeelkantoren, de brandweer en verschillende gemeentelijke diensten zoals de GG & GD, de sociale dienst en het waterleidingbedrijf staken, aldus CNV Publieke Zaak.
In de regio Gelderland Midden (onder andere Arnhem en Wageningen) houden woensdag de brandweer, gemeentelijke ambulances en de gemeentelijke gezondheidsdienst wachtdiensten. Eerder werd bekend dat ook de gemeentelijke ambulancediensten in de regio's Amsterdam, Utrecht en Hollands Midden (onder meer Leiden en Gouda) zondagsdiensten draaien.
De ongeveer 190.000 gemeenteambtenaren zijn boos over de vastgelopen onderhandelingen voor een nieuwe CAO. De bonden wezen in mei het eindbod van de werkgevers als onvoldoende van de hand.
(Bron)

Geen opmerkingen: