zaterdag, juli 02, 2005

Seksueel misbruik onder minderjarigen in Leeuwarden

LEEUWARDEN - De politie van Leeuwarden heeft een onderzoek ingesteld naar seksueel misbruik van minderjarigen door leeftijdgenootjes. In de wijk Cammingaburen moest een aantal jonge kinderen tijdens het spelen seksuele handelingen uitvoeren of ondergaan. Het seksueel misbruik zou al geruime tijd aan de gang zijn, liet de politie vrijdag weten.
Deskundigen horen de jonge slachtoffers in een speciale verhoorstudio waar kinderen op hun gemak kunnen worden gesteld. In Leeuwarden is net als in het Friese dorpje Ee, waar in juni bekend werd dat twee jonge jongens drie meisjes van 4 tot en met 9 jaar seksueel misbruikt zouden hebben, een scenarioteam ingesteld. Zo'n team gaat aan de slag bij zedenzaken van grote omvang die maatschappelijke onrust veroorzaken. De politie bepaalt of het er komt.
Verscheidene instanties als de politie, het Openbaar Ministerie, de GGD, maatschappelijk werk en de gemeente, kunnen erin vertegenwoordigd zijn.
De politie wilde vrijdag nog niets zeggen over de leeftijd van de slachtoffers en mogelijke daders. Ook is nog niet duidelijk om hoeveel slachtoffers of aangiftes het gaat.
(Bron)

Geen opmerkingen: