vrijdag, november 25, 2005

Botsing tussen twee goederentreinen bij Utrecht

UTRECHT - Twee goederentreinen zijn vrijdagmiddag rond 15.00 uur op elkaar gebotst ter hoogte van Lunetten, bij Utrecht. Bij de aanrijding vielen geen gewonden, liet een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail weten.
Over de oorzaak kon hij nog niets zeggen. Wel lekt een van de locomotieven dieselolie. Een van de treinen zou milieugevaarlijke stoffen vervoeren, die niet brandgevaarlijk of explosief zijn, aldus de zegsman. De lading is niet aangetast.
De materiƫle schade is groot en ProRail schat dat de opruimwerkzaamheden de rest van de dag nog wel zullen voortduren. Door de aanrijding ligt het treinverkeer tussen Utrecht en Geldermalsen en Utrecht en Driebergen stil.
Volgens een woordvoerder van Railion vond de aanrijding met lage snelheid middenin een sneeuwstorm plaats. De goederentrein met de milieugevaarlijke stoffen kwam uit Duitsland en was op weg naar Rotterdam. De trein telde negentien wagons met containers en trailers. De andere trein bestond uit lege platte wagens en was op weg naar Crailoo bij Hilversum.
(Bron)

Geen opmerkingen: