donderdag, november 24, 2005

Vegetarische hotdog voor ambtenaren LNV

Ambtenaren van het ministerie van Landbouw krijgen donderdag omstreeks lunchtijd een vegetarische hotdog aangeboden van Stichting Wakker Dier. De stichting wil op deze manier aandacht vragen voor wat ze het kernprobleem van de vogelgriepepidemie noemt, 'de enorme kipconsumptie en dichte concentratie pluimvee'.
Met de hotdogactie wordt de campagne met de naam 'Rem het virus, eet geen kip' begonnen. Daarmee wordt aandacht gevraagd voor de wereldwijde uitbraak van vogelgriep, die volgens de stichting tot nu toe ongeveer 150 miljoen kippen het leven heeft gekost. Ook is de griep overgeslagen op tientallen mensen, die aan de gevolgen hiervan zijn overleden.
De campagne gaat gepaard met enkele andere initiatieven, waaronder een radiospotje en een website waar bezoekers informatie kunnen vinden over de voordelen van verminderde vleesconsumptie. Ook kan de 'kippeneed' worden afgelegd. Degene die de eed aflegt, verklaart daarmee geen kip te eten, zolang kippen geen vaccinatie krijgen tegen vogelgriep.
(Bron)

Geen opmerkingen: