donderdag, november 24, 2005

Van Aartsen roept Hirsi Ali en Wiegel tot de orde

DEN HAAG - VVD-aanvoerder van Van Aartsen vindt dat Tweede Kamerlid Hirsi Ali en oud-partijleider Wiegel moeten ophouden met ruziƫn. "We moeten in de VVD een beetje normaal en met respect met elkaar omgaan, en dat geldt voor beiden, zei hij donderdag. Eerder op de dag had Van Aartsen een afzonderlijk gesprek met Wiegel en Hirsi Ali. Het onderhoud met Wiegel vond telefonisch plaats.
Van Aartsen stelt verder dat het VVD-standpunt over artikel 23 van de grondwet, waarin de vrijheid van onderwijs is geregeld, terug te vinden is in het Liberaal Manifest. Daarin staat dat het artikel op hoofdlijnen overeind moet blijven. Volgens Van Aartsen wordt dit standpunt ook door Hirsi Ali onderschreven. In haar polemiek met Wiegel wekte Hirsi Ali de indruk artikel 23 te willen afschaffen. Ook eerder zinspeelde zij op het schrappen ervan.
Hirsi Ali en Wiegel hebben elkaar de afgelopen dagen via brieven en in interviews hard aangevallen. Wiegel verweet Hirsi Ali dat ze te weinig respect toont voor andersdenkenden en te veel op de persoon speelt. Hirsi Ali noemde Wiegel op haar beurt "reactionair conservatief". Die term zwakte ze later af, maar woensdag maakte zij Wiegel opnieuw verwijten. Ze stelde onder meer dat hij zich te weinig bezighoudt met de problemen van immigratie en integratie.
In de VVD-fractie werd het geruzie tussen Hirsi Ali en Wiegel met lede ogen gadegeslagen. De Kamerleden Van Baalen en Weekers zeiden donderdag dat "de rust moet weerkeren". "Hier schieten we niets mee op", aldus Weekers. Naar verluidt stoort de fractie zich vooral aan het optreden van Hirsi Ali.
(Bron)

Ik neig toch meer naar Wiegels kant.

Geen opmerkingen: