woensdag, november 23, 2005

Topberaad kabinet en sociale partners van tafel

DEN HAAG - Het topberaad dat kabinet en sociale partners woensdag over het scheppen van meer werk zouden houden, gaat niet door. Dinsdagavond laat is een vooroverleg tussen de partijen stukgelopen, meldden ingewijden woensdag. Het kabinet wilde niet tegemoetkomen aan de eisen van de vakbeweging.
Volgens een woordvoerster van de vakcentrale FNV wilde het kabinet wel allerlei mooie doeleinden formuleren, maar was het niet bereid geld op tafel te leggen. Daarom heeft de bijeenkomst voor de FNV geen zin.
Ingewijden melden dat het kabinet ongeveer 40 miljoen euro wilde uittrekken voor onder meer het creƫren van meer stageplaatsen. Dat was voor de vakbeweging bij lange na niet voldoende. De bonden wilden onder meer dat het kabinet met extra geld zou komen om WAO'ers die door de strenge herkeuringen hun uitkering kwijtraken, aan de slag te helpen.
Kabinet en sociale partners spraken vorige maand af de 'werktop' te houden. De bijeenkomst zou moeten leiden tot maatregelen voor groepen die problemen ondervinden op de arbeidsmarkt, zoals jongeren, ouderen en allochtonen. Het is onduidelijk of de top nu later plaatsvindt. "We moeten vandaag het slagveld maar eens overzien", zei een betrokkene woensdagochtend.
(Bron)

Waarschijnlijk komt er een nieuwe poging binnen twee weken.

Geen opmerkingen: