zaterdag, november 26, 2005

'Safe sex-zangeres' geweerd uit Vaticaan

De Braziliaanse zangeres Daniela Mercury, die in eigen land door de regering is ingeschakeld om het gebruik van condooms te bepleiten, mag niet optreden tijdens het kerstconcert dat op kerstavond wordt uitgezonden vanuit het Vaticaan. Dat heeft een woordvoerder van het Vaticaan vrijdag bekendgemaakt.
Mercury was een van de uitgenodigde artiesten bij het kerstconcert, dat dit jaar in het teken staat van een eerbetoon aan de jezuïetenorde, maar mag wegens haar activiteiten tijdens een anti-aidscampagne in Brazilië niet komen. Mercury is een van de bekendste gezichten bij een eerder dit jaar gestarte campagne voor het gebruik en het gratis verspreiden van condooms.
De Braziliaanse regering heeft het besluit van het Vaticaan om Mercury van de artiestenlijst te schrappen in milde bewoordingen veroordeeld. "Het grootste verlies is aan de kant van het Vaticaan. We betreuren dat de paus niet de kans krijgt om Daniela Mercury aan het werk te horen, maar wij zullen gebruik blijven maken van haar talenten en inzet", zegt Nilcea Freire, de Braziliaanse staatssecretaris van vrouwenzaken.
(Bron)

Geen opmerkingen: