dinsdag, november 01, 2005

Verdacht pakketje in trein Amsterdam

AMSTERDAM - De politie heeft dinsdag twee mannen gekleed in jalaba's uit een internationale trein in Amsterdam geplukt en gearresteerd. De twee, die een verdacht pakketje bij zich zouden hebben, hadden zich eerder in een toilet verschanst. Het treinverkeer ten oosten van Amsterdam Centraal was op last van de politie stilgelegd.
De twee werden door de politie gemaskerd en afgevoerd in auto's van het arrestatieteam. De reizigers die zich nog in de trein bevinden, konden het voertuig daarna ook verlaten.
Het treinverkeer tussen Amsterdam CS en Amsterdam Muiderpoort is stilgelegd. Dat veroorzaakt lange vertragingen voor reizigers die in de richting Utrecht en Amersfoort willen.
(Bron)

Een reiziger vertelde net op Radio 1 dat men er in de trein om had gelachen - als dit terroristen waren, waren ze erg dom, want veel te opvallend. Ze spraken Nederlands met een accent. In de trein werd omgeropen dat er een technische storing was - okee, tegen paniek misschien, want 'we staan stil want misschien is er een bom aan boord' is niet echt een lekkere mededeling. Maar mensen bellen, internetten, sms'en - dus die zijn direct op de hoogte. Dan wekt zo'n "kalmerende" mededeling alleen maar woede.

Geen opmerkingen: