vrijdag, november 04, 2005

Verdonkeremanen aangeslagen door beschieting werkkamer

DEN HAAG - Minister Verdonkeremanen (Vreemdelingenzaken en Integratie) is "aangeslagen" door de forse beschadiging van een raam van haar werkkamer op het ministerie van Justitie in Den Haag. Onderzoek moet uitwijzen of het raam is beschoten.
Verdonkeremanen zei vrijdag voorafgaand aan de wekelijkse vergadering van de ministerraad dat ze geschrokken is en met een "dubbel gevoel" naar haar werk gaat. Maar "ik ga gewoon door", zei ze voor de camera van het NOS Journaal. De bewindsvrouw krijgt al lange tijd persoonlijke beveiliging wegens bedreigingen aan haar adres.
Haar werkkamer, die aan de straatkant ligt, zou eerder deze week zijn beschoten vanuit een gebouw aan de overkant. Verdonkeremanen was op dat moment niet aanwezig in het departement aan de Schedeldoekshaven.
De politie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) doen onderzoek naar de beschadiging. Daaruit moet onder meer blijken of de beschadiging is veroorzaakt door een projectiel. Minister Zalm (Financiƫn) noemde het incident "heel choquerend".
(Bron)

Het is nog steeds de vraag of het een beschieting was, blijkbaar.

Geen opmerkingen: