dinsdag, juli 24, 2007

Belgische premier in spe excuseert zich voor blunder

BRUSSEL - De Belgische formateur Yves Leterme heeft zijn excuses aangeboden voor de flater die hij zaterdag sloeg. Op de Belgische nationale feestdag zong hij het begin van het Franse in plaats van het Belgische volkslied.
Dat was "een fout en een vergissing", zegt Leterme nu. "Als ik daar mensen mee gebruuskeerd heb, wil ik me daar voor verontschuldigen."
Het Belgische volkslied kent een Nederlands- en een Franstalige versie. Toen Leterme door een Waalse journalist naar de Franstalige versie werd gevraagd zong hij per ongeluk de eerste regels van het Franse volkslied.
Belgische media noemen het maandag opvallend dat hij zijn excuus vervolgens niet in het Frans wilde herhalen.
Leterme ging ook in op de kritiek dat hij zat te bellen tijdens de kerkdienst die onderdeel uitmaakte van de feestelijkheden. Daar had hij geen spijt van, omdat het telefoontje ging over de toestand van zijn vader.
Leterme maakte zijn excuses tijdens de persconferentie over de formatienota die hij de afgelopen week heeft geschreven. De bedoeling is dat Leterme premier wordt van een coalitie tussen christen-democraten en liberalen.
(Bron)

Geen opmerkingen: