dinsdag, juli 24, 2007

Jongeren belagen opnieuw homo's

AMSTERDAM - Groepjes jongeren hebben in de nacht van donderdag op vrijdag in Amsterdam twee homoseksuele mannen mishandeld. Een slachtoffer liep daarbij ernstige verwondingen op, liet de politie dinsdag weten.
Het is het tweede incident in korte tijd waarbij homo's worden belaagd.
De jongeren sloegen toe in het 'cruisegebied' Nieuwe Meer/Oude Haagseweg. Rond 02.30 uur liep een van de homoseksuelen op een parkeerplaats bij de ingang van het park toen drie mannen op hem afliepen.
Ze maakten hem uit voor 'vuile homo' en 'smerige homo'. Het slachtoffer wilde weglopen, maar kreeg de kans niet.
Een blonde man in oranje t-shirt gooide hem tegen de grond, trapte op hem in en sloeg hem met een stok. Het slachtoffer liep een gebroken rib op en diverse verwondingen aan zijn rechterarm en -been.
De dader zocht na de mishandeling in de kleding van de man naar een telefoon en geld. Op aandringen van de twee andere jongeren staakte de blonde man het geweld. Ze vertrokkken zonder buit. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.
Een uur later, rond 03.30 uur, gingen op dezelfde locatie vijf blanke mannen het tweede slachtoffer te lijf. De man sloeg echter een van de daders, waarna hij kans zag te vluchten. Hij wilde geen aangifte doen omdat hij geen verwondingen had opgelopen.
De politie houdt er rekening mee dat beide zaken verband met elkaar hebben. Ze wil onderzoeken of zich de afgelopen tijd nog meer van dit soort incidenten hebben voorgedaan in het cruisegebied waar homoseksuele mannen elkaar ontmoeten.
Getuigen of slachtoffers worden opgeroepen zich te melden bij de politie. Het is ook mogelijk contact op te nemen met het homonetwerk van de politie, waarin homoseksuele agenten zitten die bekend zijn met dit onderwerp.
Begin dit jaar arresteerde de politie al veertien personen op verdenking van mishandeling van zes homoseksuele mannen in hetzelfde gebied. Allen hebben bekend. In slechts een van de gevallen had iemand aangifte gedaan.
Eind vorige maand belaagde een groep van zes mannen en jongens twee homo's in de Reguliersdwarsstraat in de binnenstad van Amsterdam. De verdachten zijn aangehouden. Vermoedelijk hebben zij zich vaker schuldig gemaakt aan dergelijke incidenten.
Een maand eerder luidde homobelangenorganisatie COC Amsterdam al de alarmklok over de veiligheid van homo's in de hoofdstad. Volgens de organisatie neemt het aantal mishandelingen van homoseksuelen toe en zou het 'ouderwetse potenrammen' terug zijn.
(Bron)

Die rammers zijn gewoon jaloers: de homo's hebben wèl vriendjes.

Geen opmerkingen: