donderdag, juli 26, 2007

Grote brand na explosie in Russische gaspijplijn

SINT PETERSBURG - Een explosie heeft donderdag in de vroege ochtend een belangrijke gaspijpleiding in het noordwesten van Rusland getroffen.
Gebouwen tot op vijf kilometer van de explosie schudden op hun grondvesten door de enorme klap, aldus een woordvoerder van de regio rond de stad Sint Petersburg, de tweede stad van Rusland.
Na de explosie brak brand uit. Een gebied van 2 hectare rond de plek van de ontploffing stond in lichterlaaie. Brandweerlieden hadden uren nodig om de vuurzee te blussen. Slachtoffers zijn niet gevallen.
Nog niet duidelijk is wat de explosie precies veroorzaakte. Mogelijk zijn onderhoudswerkzaamheden de boosdoener. Om een terroristische daad gaat het zeker niet, meldde het hoofd van het regionale ministerie van Noodsituaties.
Volgens de zegsman van een lokale dochteronderneming van de Russische energiegigant Gazprom loopt de gastoevoer naar binnenlandse en Europese afnemers geen gevaar.
De plek waar de pijplijn explodeerde ligt tussen twee woongebieden in. Na de ontploffing ontstond verkeersopstoppingen omdat bewoners in de omgeving massaal met auto's op de vlucht sloegen. Ook vertrokken honderden mensen te voet.
(Bron)

Geen opmerkingen: