dinsdag, juli 24, 2007

Reddingsboot in problemen bij actie op zee

HOEK VAN HOLLAND - Een reddingsboot is dinsdagochtend op de Noordzee in problemen gekomen bij een hulpactie. Dat heeft de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) dinsdag laten weten.
Het KNRM-schip, de Jeanine Parqui, was om kwart over vijf uitgevaren om de zes opvarenden van een in nood geraakt 14 meter lang zeiljacht te helpen.
Bij die actie op een onstuimige zee kwam een sleeptros in de jetaandrijving van de reddingsboot waardoor deze stuurloos raakte. Beide schepen werden uiteindelijk door drie andere reddingsboten naar Hoek van Holland gesleept.
De opvarenden van het zeiljacht 'La belle vie' sloegen alarm nadat, tijdens de storm die dinsdag huishield op de Noordzee, het roer was gebroken en het vaartuig stuurloos was geworden.
Door de hoge golven was het voor hulpverleners niet mogelijk om iemand over te zetten op het jacht. Daarom werd besloten een tros naar de bemanning van het jacht te werpen om het schip naar een veilige plaats te slepen.
Het touw kwam echter in het water terecht en belandde in de aandrijving. Niemand raakte gewond. De reddingsboten die de twee stuurloze schepen naar Hoek van Holland brachten, kwamen uit Stellendam (Prinses Beatrix), Scheveningen (Jan van Engelenburg) en Ter Heijde (George Dijkstra).
(Bron)

Geen opmerkingen: