maandag, juli 23, 2007

Patroon regenval aantoonbaar gewijzigd

LONDEN - Het versterkte broeikaseffect leidt nu al aantoonbaar tot gewijzigde patronen in de regenval in grote delen van de wereld.
Het gaat volgens een studie - gepresenteerd in de jongste editie van het wetenschappelijke blad Nature - niet langer om computermodellen die iets zeggen over regenval, maar om alledaagse realiteit.
Noord-Europa, Canada, en Noord-Rusland krijgen meer regenval te verduren, terwijl landen ten zuiden van de Sahara en in Zuidoost-Aziƫ juist droger zijn geworden.
Canadese onderzoekers gebruikten historische gegevens over regenval uit de periode 1925-1999 en vergeleken dat met klimaatvoorspellingen van veertien computermodellen.
Het versterkte broeikaseffect is volgens internationale wetenschappers het gevolg van de uitstoot van broeikasgassen, die onder meer vrijkomen door de verbranding van fossiele brandstoffen.
(Bron)

Vakantiegangers vliegen weg van Hollands weer

DE MEERN - Reisbureaus en luchtvaartmaatschappijen doen deze dagen goede zaken met dank aan het wisselvallige weer in Nederland. De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen meldde maandag dat het aantal boekingen tot en met de eerste week van juli 4 procent hoger lag dan in dezelfde periode vorig jaar.
Met name verre vakanties, doorgaans naar zonnige oorden, zijn erg populair. Ruim de helft (54 procent) van de mensen die via een bij de ANVR aangesloten reisonderneming boekten, vertrekt met het vliegtuig naar de vakantiebestemming.
(Bron)

1 opmerking:

Anoniem zei

En dan vooral nog meer vliegen en dan nog slechter weer....