donderdag, juli 26, 2007

Onderzoek naar ernstige mishandeling zorginstelling

ERMELO - Zorginstelling 's Heeren Loo in Ermelo laat een externe commissie onderzoek doen naar een ernstig geweldsincident dat op 15 mei plaats had. Een 16-jarige autistische bewoner ging op die dag een 19-jarige licht gehandicapte bewoonster te lijf.
Het slachtoffer raakte zo zwaar gewond dat ze zes weken in coma lag. Ze revalideert nu.
Dat zei bestuurssecretaris Jan-Willem Woensdrecht donderdag naar aanleiding van berichtgeving over deze zaak in de Volkskrant.
Woensdrecht wil niet ingaan op alle details die in de krant worden genoemd. "Het onderzoek loopt nog. Het duurt langer dan we dachten omdat iederen die er destijds bij was moet worden gehoord. Sommigen hebben nog vakantie", aldus het bestuurslid van de 's Heeren Loo Zorgroep. Hij verwacht het rapport medio augustus.
Het 19-jarige slachtoffer liep tijdens de mishandeling botbreuken, een klaplong, een gescheurde lever en hersenletsel op. Wat precies de aanleiding is geweest voor het geweld, is voor de directie van de zorginstelling nog niet helder.
"Het onderzoek is bedoeld om alle feiten naar boven te halen", aldus Woensdrecht. De verdachte verblijft inmiddels niet meer in de instelling in Ermelo. Omdat het gaat om een misdrijf moet de jongen zich verantwoorden voor de rechter.
Als het slachtoffer is hersteld, is zij weer welkom bij 's Heeren Loo, zegt Woensdrecht. De vraag is of de ouders dat willen en of het tehuis het vertrouwen kan herstellen.
"Het gaat hier om een zeer ernstige gebeurtenis", aldus het bestuurslid, "de ouders gaan er immers van uit dat ze hun kind in een veilige omgeving onderbrengen."
(Bron)

Geen opmerkingen: