donderdag, augustus 23, 2007

Een bruidstaart van 23 soorten vis

ROTTERDAM - De bruidstaart is een vast onderdeel van een bruiloft. Het aansnijden van de taart een van de hoogtepunten van de dag. Het bruidspaar Kimberly Gomes en Adel Cañizales Ordaz uit Rotterdam heeft er een bijzondere invulling aan gegeven.
"We willen geen traditionele bruidstaart. Als er dan toch een taart moet komen, dan totaal iets anders", aldus de bruid.
En iets anders is het geworden. Het Rotterdamse stel snijdt donderdag in het Kasteel van Rhoon een bruidstaart aan die bestaat uit 23 soorten vis. De speciale taart bestaat uit zes lagen.
Schmidt Zeevis mocht zich uitleven op de etages. Die zijn ingedeeld in een gepocheerde vismousseline, een aspic van kreeft, tonijn-tomatenquiche, een marbré van gestoomde en gerookte vissen en een bombe van kingcrabbavarois.
Een beetje standaard is de bruidstaart nog wel, want op de top staan de bruidspoppetjes en de traditionele toast gaat gepaard met champagne.
(Bron)

Het is in elk geval origineel. (Hm, kreeft en krab - da's geen vis, maar goed.)

2 opmerkingen:

Unknown zei

En een echt statement: deze dieren zijn vrijwel allemaal onder veel gemartel doodgegaan, en een aantal is zeldzaam aan het worden, lekker puh.

Hippo zei

Dat laatste is de truc juist Chipo: dan weet je dat het origineel blijft...