dinsdag, augustus 21, 2007

Waarzegger bewijst Chinees dorp slechte dienst

AMSTERDAM - Een naamsverandering die een Chinees dorp op aanwijzing van een waarzegger doorvoerde is het dorp slecht bekomen.
Omdat de nieuwe naam een zeldzaam karakter bevat dat door computers niet wordt herkend kunnen de vijftig dorpelingen geen trouwboekje meer krijgen en ondervinden zij problemen bij het vinden van banen, reizen en verhandelen van eigendommen.
De als zeer bijgelovig bekend staande Chinezen proberen voor namen vaak karakters te kiezen op basis van het aantal (pennen)streken die daarin voorkomen, zodat die tezamen een 'voorspoedig' aantal vormen.
Ook wordt wel raad gevraagd aan deskundigen in feng shui, een oude oosterse leer om gezondheid, harmonie en welvaart te bereiken door middel van de rangschikking van data of cijfers, bouwontwerpen of de plaatsing van voorwerpen.
De waarzegger die de inwoners van Tianmeidong in de zuidelijke eilandprovincie Hainan begin dit jaar raadpleegden voorspelde het dorp meer welvaart als het zijn naam zou veranderen in Tianwei plus nog een derde karakter dat ook de computer van de krant die erover berichtte, niet te voorschijn kon toveren en dat daarom moest worden omschreven.
(Bron)

Geen opmerkingen: