zondag, augustus 19, 2007

Politie Zaandam waarschuwt voor slangen

ZAANDAM - De politie waarschuwt voor jonge gifslangen in Zaandam. Aanleiding is de vondst van 48 gifslangen in een noodgebouw aan de Parkstraat in Zaandam.
Dit maakte de politie zondag bekend. De politie ontdekte de dieren, nadat eerder in de Parkstraat twee kleine gifslangen waren aangetroffen.
Na de vondst schakelde de politie slangenexperts in en nam ze contact op met de 66-jarige eigenaar, die op een vakantieadres in het buitenland was.
Op last van de officier van justitie betrad de politie de door kunstenaars gehuurde woning. De politie vond zowel in als buiten slecht afgesloten terraria in totaal 48 gifslangen. Negen slangen waren al dood. Negen waren daarnaast in zeer slechte conditie.
De politie vond alle volwassen slangen die volgens de eigenaar in het pand hadden moeten zijn. "We kunnen niet uitsluiten dat enkele jonge gifslangen nog ergens rondkruipen", aldus de politie.
Ze waarschuwt het publiek bij het aantreffen van een jonge gifslang uiterst voorzichtig te zijn en contact op te nemen met de politie.
(Bron)

Logisch dat je die beesten zo achterlaat als je op vakantie gaat. Ik mag hopen dat ze in beslag genomen worden.

Geen opmerkingen: