zondag, augustus 19, 2007

Nigeriaanse regering wil filmban na seksschandaal

LAGOS - De regering van de Nigeriaanse deelstaat Kano wil dat de landelijke overheid het maken van films in Nigeria een jaar lang verbiedt. In dit jaar zou de Nigeriaanse filmindustrie gezuiverd moeten worden.
De regering vindt dat dit nodig is nadat een lokale actrice voor flinke opschudding heeft gezorgd met een zelfgemaakt seksfilmpje dat veelvuldig is verspreid onder de lokale bevolking.
De actrice had de acht minuten durende video voor privégebruik gemaakt. Op het filmpje zijn zij en haar vriend naakt te zien terwijl ze hartstochtelijk de liefde bedrijven.
Dit schoot in het verkeerde keelgat van de orthodoxe moslimgemeenschap in het gebied. Radicale moslimleiders dwongen de landelijke vakbond van filmmakers om zeventien leden, die verder niets met het seksfilmpje te maken hadden, hun licentie af te nemen omdat zij zich bezig hadden gehouden met 'verderfelijke' activiteiten als het drinken van alcohol en het hebben van buitenechtelijke seks.
De orthodoxe moslimleiders vinden deze maatregelen echter nog niet ver genoeg gaan en eisen een jaar lang een verbod op het maken van alle films. De actrice is ondertussen ondergedoken uit angst voor repressailes van orthodoxe moslims.
Kano is één van de twaalf Nigeriaanse staten waar de sharia van kracht is, de strenge islamitische wetten.
(Bron)

Geen opmerkingen: