donderdag, augustus 23, 2007

Man opgepakt om gebruik open wifi-netwerk

AMSTERDAM - De Londense politie heeft een 39-jarige man opgepakt die zonder toestemming gebruik maakte van een onbeveiligd draadloos netwerk.
De man zat met een laptop buiten een woning in het westen van de Britse hoofdstad. Hij gaf tegenover agenten toe dat hij daar zat te internetten via de openstaande wifi-verbinding van een ander.
Zijn zaak is overgedragen aan een politie-eenheid die zich bezighoudt met de bestrijding van computercriminaliteit. In afwachting daarvan is hij op vrije voeten gesteld. Ongeoorloofd gebruik van open draadloze verbindingen is in het Verenigd Koninkrijk sinds enkele jaren strafbaar.
In Nederland was het gebruik van onbeveiligde draadloze netwerken tot onlangs niet verboden. Volgens de wet is pas sprake van computervredebreuk als de internetter een vorm van beveiliging heeft doorbroken.
Een wetswijziging maakte in september 2006 een einde aan die situatie. Volgens juristen zou het nu voldoende zijn als een netwerk voorzien is van een soort digitaal 'verboden toegangsbord'. Wie zijn onbeveiligde netwerk een naam als 'geen toegang' geeft, geeft daarmee aan dat het netwerk verboden terrein is.
Voor zover bekend is in Nederland echter nooit iemand veroordeeld.
(Bron)

Geen opmerkingen: