donderdag, september 13, 2007

DSM geeft zalm extra kleur

HEERLEN - Het chemieconcern DSM heeft een middel uitgevonden dat gekweekte zalm de kleur geeft van wilde zalm. Het gaat om een natuurlijke kleurstof die aan het voer wordt toegevoegd. Dat heeft DSM donderdag bekendgemaakt.
De kleur van gekweekte zalm is fletser dan die van zijn wilde soortgenoot. Door de kleurstof Stay-Pink aan het voer toe te voegen, krijgt de zalm de kenmerkende roze vleeskleur. De kweekvissen worden daardoor aantrekkelijker voor de consument, denkt DSM.
Stay-Pink is een verbeterde versie van wat de onderneming al in huis had en wereldwijd verkoopt, aldus een woordvoerster van DSM. Het concern uit Heerlen verwacht nog dit jaar goedkeuring te krijgen van verschillende overheden om het middel te mogen verkopen.
DSM wil de komende jaren veel geld steken in innovaties op het gebied van voedingsingrediënten, hoogwaardige materialen en gezondheidsproducten.
Begin dit jaar sloot DSM een samenwerkingsverband met zuivelconcern Campina voor een nieuw afslankmiddel. DSM ontwikkelde een 'vetbolletje' dat aan zuivelproducten kan worden toegevoegd en een gevoel van verzadiging opwekt waardoor de eetlust vermindert.
(Bron)

Dus eerst roeien we de zalm bijna uit, daarna gaan we 'm kweken, dan zeiken we dat ie te bleekjes is en gooien we er verf tegenaan. Logisch.

Geen opmerkingen: