woensdag, september 12, 2007

EU-Parlement wil roken onder jongeren ontmoedigen

BRUSSEL - Het Europees Parlement wil het aantal jongeren dat rookt in Europa met de helft terugbrengen. Die doelstelling moet worden bereikt in 2025.
De Commissie Volksgezondheid van het EP stemde woensdag met nipte meerderheid voor zo'n ontmoedigingsbeleid, een voorstel van Europarlementariƫr Jules Maaten (VVD).
De lidstaten mogen in de komende jaren zelf invullen hoe ze de doelstelling willen bereiken. Jules Maaten: "De lat moet hoog liggen, aangezien de meeste mensen beginnen te roken als ze tussen de 16 en 18 jaar zijn."
In oktober zal over het rapport in Straatsburg plenair door het Europees Parlement worden gestemd. Jules Maaten zorgde er in het verleden al voor dat waarschuwingsfoto's op sigarettenpakjes mogelijk werden.
(Bron)

Als je nuchter nadenkt, zou roken gewoon verboden moeten worden. Dan zal de pleuris wel uitbreken en krijg je smokkel en thuisteelt en dergelijke, maar puur om gezondheidsredenen zu je het wel moeten doen. Als tabak nu ontdekt werd, zou het niet toegestaan worden. Maar ja... Hoeveel accijnsen zou het schelen?

Geen opmerkingen: