dinsdag, september 11, 2007

Virusuitbraak in Congo is ebola

AMSTERDAM - Het virus dat in enkele maanden in de Congolese provincie west-Kasai aan tientallen mensen het leven heeft gekost, is het gevreesde ebola. Dat meldt persbureau Reuters.
Volgens Reuters heeft de Wereldgezondheidsorganisatie WHO de ziekte geïdentificeerd. Sinds april zijn tenminste 120 zieken overleden, al zijn zij mogelijk niet allemaal aan de gevolgen van ebola gestorven.
Volgens Artsen zonder Grenzen, dat zich baseert op lokale media, zou het dodental inmiddels zelfs al zijn opgelopen tot zeker 160. In het getroffen gebied, ten noorden van de provinciehoofdstad Kananga, wonen zo'n negenduizend mensen. De organisatie stuurt een team van vijftien medici en andere hulpverleners naar de regio.
Ebola is een zeer besmettelijke virusziekte. Patiënten krijgen hevige inwendige bloedingen en overlijden in 50 tot 90 procent van de gevallen aan de ziekte.
De ziekte komt vooral in centraal Afrika voor. In het gebied rond Kikwit, ten westen van Kananga, eiste ebola in 1995 enkele honderden levens.
(Bron)

Geen opmerkingen: