donderdag, september 13, 2007

Vaker resten geneesmiddelen in drinkwater

In drinkwater worden steeds meer sporen van geneesmiddelen aangetroffen. Een gemiddeld glas 'gemeentepils' kan de restanten van wel 22 verschillende medicijnen bevatten. Toch is er geen gevaar voor de volksgezondheid, stelt het RIVM gerust.
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft bij 22 drinkwaterproducenten onderzoek gedaan. Daaruit blijkt dat sinds 2003 meer verschillende en grotere hoeveelheden medicijnen in het drinkwater achterblijven. De restanten zijn afkomstig van moeilijk afbreekbare medicijnen en middelen die veel gebruikt worden.
In Groot Brittanniƫ druppelen al enige tijd restanten van het antidepressivum prozac uit de kraan. In Nederland gaat het vooral om de pijnstillers acetylsalicylzuur en fenazon. De volksgezondheid loopt (nog) geen gevaar. Wel ligt er een pakket maatregelen klaar die verdere vervuiling moeten voorkomen. Zo wil het kabinet dat toekomstige geneesmiddelen beter worden opgenomen door het lichaam en makkelijker afbreekbaar zijn als het lichaam verlaten.
(Bron)

Zit er hier geen Prozac in het water? Want dat zou wel verklaren waarom het 'geluk' in de maatschappij toeneemt.

Geen opmerkingen: