zondag, september 09, 2007

Passagiers opgelucht na aanhouden wilde touringcar

AMSTERDAM - Een touringcar met Engelse passagiers is zaterdagavond door de verkeerspolitie van de weg gehaald. De bus was opgevallen door gevaarlijk rijgedrag. Zo reed de chauffeur enkele malen op de vluchtstrook en schampte hij de tunnelwand van de Beneluxtunnel.
De 64-jarige chauffeur uit het Brabantse Rijen had niet gedronken, zoals agenten vermoedden, maar verklaarde dat hij zich niet lekker voelde en medicijnen slikte. De passagiers lieten weten doodsangsten te hebben uitgestaan tijdens de rit. De chauffeur is opgenomen in een Rotterdams ziekenhuis.
De capriolen van de chauffeur leverde diverse meldingen van weggebruikers op bij de verkeerspolitie. Bij het Kleinpolderplein op de A20 kreeg de chauffeur een stopteken. De bus kwam volgens het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) gevaarlijk dichtbij de surveillanceauto tot stilstand.
De reis ging van Amsterdam naar Europoort om de ferry naar Hull te nemen. Rond 19.00 uur zijn de passagiers door een andere chauffeur met dezelfde bus naar de ferry gebracht.
(Bron)

Geen opmerkingen: