zondag, september 09, 2007

Ontslag wegens prijzen familiebeleid nazi's

BERLIJN - De Duitse publieke omroep NDR heeft de talkshowhost en gewezen presentatrice van het nieuws, Eva Herman, ontslagen omdat ze het familiebeleid van nazi-Duitsland had geprezen.
De 48-jarige presentatrice deed haar omstreden uitlatingen tijdens de presentatie van haar boek over kinderopvoeding.
Directeur Volker Herres van de NDR maakte het ontslag bekend op de webiste van de omroep. De uitspraken van Herman zijn volgens hem "niet verenigbaar met haar rol als televisiepresentatrice en talkshowhost".
Tijdens de presentatie van haar boek stelde Herman dat de familiewaarden zoals die ten tijde van nazi-Duitsland werden omhelsd in de tumultueuze jaren zestig werden weggegooid.
"Het was een verschrikkelijke tijd met een manische en gevaarlijke leider die de Duitsers te gronde richtte zoals we allemaal weten.
Maar er was in die tijd ook iets goeds; en dat waren de waarden, de kinderen, de families en het saamhorigheidsgevoel. Dat is allemaal afgeschaft, er is niets van over", zei de schrijfster.
(Bron)

Bij de Joodse families was ook veel saamhorigheid, daar is ook weinig van over. En veel kinderen en hele families zijn ook verdwenen in die tijd, heel gek.
Ze zal het waarschijnlijk niet zo bedoeld hebben, maar het is wel een hele domme manier om het te formuleren. Enne, die saamhorigheid en die waarden en die kinderen: dat lag niet aan de nazi's, dat was gewoon de tijd. Want dat was hier ook, nog voor de nazi's kwamen. En ongetwijfeld was het in andere landen ook zo.

Geen opmerkingen: