zondag, september 09, 2007

Online identiteit verwisselen wordt strafbaar

AMSTERDAM - Wie zich op internet voordoet als iemand anders om in contact te komen met jonge kinderen kan binnenkort door justitie worden vervolgd.
Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) hoopt op die manier te kunnen ingrijpen voordat onheil is geschied.
De bewindsman zei zondag in het discussieprogramma Buitenhof dat hij aan een wetsvoorstel werkt om dit preventief ingrijpen mogelijk te maken.
Het plan past in het kabinetsbeleid om vaker preventief in te grijpen. De officier van justitie krijgt daarvoor extra bevoegdheden. Dat past de rechtsstaat geenszins aan, zei Hirsch Ballin in Buitenhof.
De EU-lidstaten willen in oktober afspraken maken over een gezamenlijke aanpak van dit soort praktijken. Daarna zal Hirsch Ballin in Nederland een wetsvoorstel indienen.
Deze week werd al bekend dat hangjongeren of voetbalhooligans die voor ernstige overlast zorgen, voortaan zonder tussenkomst van de rechter een gebiedsverbod kunnen krijgen opgelegd.
(Bron)

Het enge is dat het vaak zo uitpakt dat degenen die je wilt grijpen met dit soort regels, net zo ongrijpbaar blijven, terwijl degenen die niks fout doen, 'preventief' al allerlei problemen krijgen.

Geen opmerkingen: