maandag, augustus 23, 2010

Chanel kiest voor plus-size model

AMSTERDAM - Plus-size model Crystal Renn is te zien in een Chanel-advertentie. De afbeelding is bedoeld voor de heropening van de Chanel-winkel in New York die september aanstaande plaatsvindt.
Op de foto is te zien hoe Crystal Renn op bed zit, met model Baptiste Giabiconi liggend achter haar, zo toont New York Magazine maandag. Het mannelijke model is één van de favoriete fotomodellen van Karl Lagerfeld en wordt zelfs geregeld in zijn gezelschap gespot.
Opvallend is niet alleen het feit dat Crystal voor de shoot gevraagd is (Lagerfeld gaf eerder op niet mis te verstane wijze aan niet van plus size te houden), maar vooral óók dat het model alleen vanaf de schouders omhoog is gefotografeerd. Het veelbesproken lichaam van het model is dus niet te zien op de advertentie.
Het plus size-model heeft de afgelopen tijd veel kritiek gekregen. Terwijl ze opkomt voor vollere vrouwen en pleit voor meer variatie in de modewereld, zou ze zelf namelijk flink wat kilo's zijn afgevallen. Crystal meende desgevraagd echter dat haar lichaam alleen wat strakker toonde doordat ze na acht jaar (sinds haar anorexia) weer aan het sporten was.
(Bron)

Hier meer foto's van de dame.
En toen ze het plus size-pleidooi hield, had ze maat 12 (vergelijkbaar met maat 40).
Ik ben een jumbo size, denk ik.

Geen opmerkingen: