donderdag, augustus 26, 2010

Pakistaanse sterren trekken kar noodhulp

ISLAMABAD - Pakistaanse sterren weten veel meer geld binnen te halen dan de overheid voor noodhulp aan de slachtoffers van overstromingen. Donateurs vrezen dat als ze geld naar de regering overmaken dit in de zakken van ambtenaren verdwijnt.
''Ik krijg iedere seconde telefoontjes om hulpgoederen in ontvangst te nemen'', aldus popidool Shahzad Roy dinsdag.
De voormalige cricketspeler Imran Khan haalde met een telefoonactie bijna zes ton op waarmee een hulpactie op touw wordt gezet met duizenden vrachtwagens die goederen naar de getroffen gebieden brengen.
Liefdadigheidsorganisatie Edhi Foundation heeft ruim 28 miljoen euro aan donaties voor hulp ontvangen. Bij een officieel hulpfonds van premier Yousuf Raza Gilani stond de teller enkele dagen geleden nog op 13,8 miljoen euro.
Volgens de VN zijn 17 miljoen mensen getroffen door de overstromingen, die een gebied zo groot als Italië blank hebben gezet. Ongeveer 800.000 mensen blijven verstoken van hulp omdat ze alleen via de lucht te bereiken zijn. VN-hulporganisatie OCHA heeft een dringende oproep gedaan voor ten minste veertig helikopters.
In het zuiden van Pakistan dreigen meer overstromingen. De rivier de Indus zal mogelijk buiten zijn oevers treden. De komende dagen worden kritiek.
Het officiële dodental staat op circa 1500, maar de vrees bestaat dat dit aantal zal oplopen.
(Bron)

Geen opmerkingen: