dinsdag, augustus 24, 2010

Meer slippertjes voor man met lager salaris

AMSTERDAM – Vrouwen treden steeds vaker op als kostwinner en het lijkt erop dat dit gepaard gaat met in ieder geval één nadeel. Uit onderzoek dat maandag in de VS gepubliceerd werd, blijkt namelijk dat mannen die minder verdienen dan hun eega vaker vreemdgaan.
Hetzelfde geldt voor mannen die helemaal niets verdienen, aldus MSNBC, die maandag over de studie bericht.
Heren die het qua salaris afleggen tegenover hun vrouw, zouden door de bank genomen tot vijf keer vaker de scheve schaats rijden.
Onderzoekster Christin Munsch denkt dat het effect te wijten is aan compensatiedrang. De vreemdganger zou zijn gekrenkte ego, dat hij opliep door zijn kleinere loonstrookje, met zijn slippertjes willen opvijzelen.
"Voor mannen is de buitenechtelijke seks waarschijnlijk een poging om het gevoel dat ze inadequaat zijn goed te maken, en meer tegemoet te komen aan de identiteit zoals die bepaald is door hun sekse", stelt Munsch in het onderzoeksrapport.
De onderzoekster durft zelfs nog een stap verder te gaan door te concluderen dat nu eveneens wetenschappelijk is vastgesteld waarom mannen zo graag een grote auto rijden: het is allemaal compensatiegedrag.
Tijdens de jaarlijkse vergadering van de American Sociological Association, waar Munsch' rapport gepresenteerd werd, kwam nog meer slecht nieuws aan het licht. Uit het onderzoek bleek namelijk eveneens dat als mannen veel rijker dan hun liefdespartner zijn, ze óók meer vreemdgaan.
Christin Munsch onderzocht voor de uitspraken echter enkel 18- tot 28-jarigen. Alle deelnemers werden wel gevolgd voor een periode van zes jaar, en allen hadden een relatie die bij aanvang van de liefdesverhouding minstens een jaar duurde.
Ondanks dat mannen met voornoemde salarisstroken eerder slippertjes begaan, ging van alle mannelijke deelnemers 'slechts' 7 procent vreemd. Bij de vrouwen was dit 3 procent.
(Bron)

Dus het is slecht voor meneers ego als zij meer verdient? Da's al sneu. En een beetje rondneuken zou dan helpen, da's helemaal zielig.
Dan verdient ze inderdaad beter dan die zo'n man ;p

Geen opmerkingen: