zondag, oktober 26, 2003

Anti-fascisten voorkomen demonstratie 'Stop Martijn'

AMSTERDAM - Een groep anti-fascisten heeft zaterdag met een tegendemonstratie bij het Centraal Station in Amsterdam de geplande actie van het comité Stop Martijn tegen pedofilie voorkomen.
Burgemeester Cohen verbood de extreemrechtse initiatiefnemers van het comité zaterdagmiddag de stad binnen te gaan. Volgens een woordvoerder van de burgemeester was het "onverantwoord" de actie van Stop Martijn door te laten gaan. Cohen wilde de acties in aanvang niet verbieden.
Op de plek waar het comité Stop Martijn zaterdag om 14.00 uur wilde demonstreren, verzamelden zich een groep anti-fascisten voor een tegendemonstratie. De Mobiele Eenheid (ME) heeft daar, ten westen van het Centraal Station, enkele charges uitgevoerd en de actievoerders uiteen gejaagd. Daarbij zijn arrestaties verricht.
Het comité Stop Martijn is een reactie op de stichting Martijn, een belangenclub voor pedofielen. De actievoerders wilden demonstreren tegen wat zij noemen "de doofpot politiek van de Nederlandse overheid" ten aanzien van pedofielen.
Een van de initiatiefnemers van de actie was M. Smit, voormalig lid van Leefbaar Rotterdam. Hij moest de partij verlaten wegens zijn extreemrechtse sympathieën. Nu vertegenwoordigt hij Nieuw Rechts in de gemeenteraad van Rotterdam. Hij pleit momenteel voor chemische castratie van veroordeelde pedofielen en de doodstraf voor mensen die meermalen een kind verkrachtten.
Voor zijn actie van zaterdag kreeg Smit steun van de Nieuwe Nationale Partij en het comité Moeders tegen pedofilie. De anti-fascisten laten uitdrukkelijk weten niet achter de ideeën van pedofielenorganisatie Martijn te staan. Wel zien ze een gevaar in hoe extreemrechts de weerzin tegen pedofilie aangrijpt om hun ideeën aan de man te brengen.
(Bron)

Opvallend: de NNP-site barst van de taalfouten, en als je op actualiteit klikt krijg je 'not found'.

Geen opmerkingen: