dinsdag, oktober 28, 2003

Inval Duitse politie bij extreem-rechts

KIEL - De Duitse politie heeft dinsdag in de Noord-Duitse havenstad Kiel invallen gedaan in circa vijftig woningen van rechtsextremisten. Daarbij zou het tot verscheidene arrestaties zijn gekomen van aanhangers van de extremistische groepering 'Combat 18', aldus de autoriteiten.
"De hoofdverdachten zijn opgepakt", aldus een woordvoerder van justitie van de deelstaat Sleeswijk-Holstein. Het zou gaan om een harde kern van ongeveer tien personen die zullen worden aangeklaagd wegens het oprichten van een criminele politieke organisatie. Aan de actie van dinsdag zouden driehonderd agenten hebben deelgenomen.
(Bron)

TT 125 Inval bij Noord-Duitse neo-nazi's

KIEL De Duitse politie heeft tijdens een grootscheepse zoekactie invallen in tientallen ontmoetingsplaatsen en woningen van neo-nazi's gedaan. Daarbij zijn wapens in beslag genomen. Nadere details worden later bekendgemaakt.
Met 300 man deed de politie invallen in 50 panden in Kiel en Flensburg. Tien leden van de extreem-rechtse beweging Combat 18 zijn gearresteerd. Combat 18 is verbonden met de in Duitsland verboden skinheadgroep "Bloed en Eer".
Combat 18 wordt verdacht van het vormen van een politiek-criminele organisatie. De beweging is vooral actief in de deelstaat Sleeswijk-Holstein.

Geen opmerkingen: