woensdag, oktober 29, 2003

Laager snijdt in prijs medicijn

AMSTERDAM - Minister Laager van Volksgezondheid gaat de medicijnprijzen aanpakken. Apothekers krijgen vanaf 2005 alleen nog de goedkoopste medicijnmerken vergoed. Patiënten die een duurder geneesmiddel willen, moeten zelf bijbetalen. Dat blijkt volgens Algemeen Dagblad uit een plan van de minister dat vrijdag door het kabinet wordt besproken.
Laager wil de kosten voor medicijnen omlaag brengen. Door alleen de goedkoopste middelen nog te vergoeden, worden andere fabrikanten gedwongen hun prijzen te verlagen, stelt hij. Patiënten zouden daardoor ook minder premie hoeven te betalen.
De minister overweegt verder de verzekeraars verantwoordelijk te maken voor de inkoop van medicijnen. Zij letten volgens hem scherper op de prijzen dan de apothekers. Ook wil Hoogervorst zo een einde maken aan kortingen en bonussen die apothekers nu nog bedingen bij de fabrikanten.
(Bron)

Hoe zit dat als er medische redenen zijn om geen loco-preparaat te vertrekken? Mag ik straks kiezen tussen zelf bijbetalen voor een duurder middel of zonder bijbetaling een loco-preparaat plus een maagbeschermer slikken? En is dat laatste dan goedkoper?

Geen opmerkingen: