vrijdag, oktober 31, 2003

Supermarkten willen af van eurocent

DEN HAAG - Verscheidene supermarkten beginnen binnenkort een proef waarin zij de muntjes van één en twee eurocent uit de kassa's bannen. De winkels gaan de kassabon afronden op vijf eurocent. Dat heeft de Consumentenbond vrijdag gezegd.
De Consumentenbond maakt samen met onder andere het Platform Detailhandel en De Nederlandsche Bank onderdeel uit van het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (MOB). Volgens de bond heeft het MOB op verzoek van de supermarkten tot de proef besloten.
De Consumentenbond heeft begrip voor de proef, omdat sommige leden van de bond ook af willen van de kleinste euromunten. Wel vreest het dat de afrondingen in het voordeel van de supermarkten zullen uitpakken. "Wij gaan kijken of de proef neutraal uitpakt voor de klanten", aldus een woordvoerder van de Consumentenbond.
(Bron)

Maar de prijzen gaan niet omhoog, zegt de winkelbranche. Zoals dat ook niet zou gebeuren toen de cent werd afgeschaft. Zoals dat ook niet zou gebeuren toen we overstapten op de euro. Is het u weleens opgevallen dat we net na de omschakeling overal prijzen zagen die eindigden op 2 en 3 en 7 en 8, en dat ze nu weer allemaal op 5 of 9 eindigen? En denkt u dat 7 5 is geworden, of 9?

Geen opmerkingen: