zaterdag, oktober 18, 2003

Gewonden bij ongeluk met draagvleugelboot

AMSTERDAM - Bij een ongeluk met een draagvleugelboot in Amsterdam zijn zaterdag tien mensen gewond geraakt. Drie mensen liepen middelmatige verwondingen op, aldus een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Bij de andere zeven vielen de verwondingen mee.
Onder de gewonden bevonden zich twee bemanningsleden. De schipper raakte bekneld en is naar het ziekenhuis vervoerd. De andere slachtoffers en de overige passagiers zijn in eerste instantie opgevangen in twee nabijgelegen bedrijfskantines. De Geneeskundige Dienst is ter plaatse bezig met de verzorging.
De draagvleugelboot, de zogeheten Fast Flying Ferry van Connexxion, was op weg van Velsen naar Amsterdam. In het westelijk havengebied van Amsterdam voer de boot tegen een kade vlakbij de Fosfaatweg. “De boot raakte even stuurloos”, aldus een woordvoerder van de KLPD. Er waren ongeveer zeventig mensen aan boord. De boot kan tachtig mensen vervoeren.
Over de oorzaak is nog niets bekend. De waterpolitie is een onderzoek begonnen naar het ongeval. De Fast Flying Ferry, die een lijndienst verzorgt op het Noordzeekanaal, kan een maximale snelheid bereiken van 60 kilometer per uur.
(Bron)

Geen opmerkingen: