vrijdag, oktober 17, 2003

Ik kreeg bij mijn comp een mooi cd/dvd-brandprogje. Cd's branden werkte feilloos.
Toen crashte de comp, nieuwe harde schijf erin, progje natuurlijk weer geïnstalleerd - maar het serienummer werd geweigerd.
Nu ben ik na al die tijd mekkeren her en der (leverancier cd; producent cd in NL; producent cd in US; helpdesken in diverse landen) niet veel verder gekomen. Tot ik gewoon in heel veel draadjes op het gebruikersforum mijn probleem postte.
Ineens twee heren geactiveerd die zich erover buigen. En met idiote tips komen (zie je VV niet voor W aan?) enzovoorts.
Nu mailt een van de twee me, en als ik even iets aan de retourmail hang, mailt hij me een nieuw serienummer. Dan is het dus blijkbaar zo dat elke cd twee serienummers heeft, maar goed.
Hij wil een scan van de aanschafbon.
Ik heb geen scanner. Dat valt op te lossen via vriendjes scanner - maar ja, probleem 2: ik hèb helemaal geen bon. Ik kreeg de cd gewoon mee toen ik de comp ging ophalen, en hij staat niet op die bon.
Dus ik heb maar teruggemaild dat ie de winkel mag bellen (telefoonnummer en ordernummer erbij vermeld) om na te gaan of ik deze cd wel officieel verkregen heb.

Zucht. Heb ik eens echte puur legale software die geen freeware is, krijg je dit allemaal.

(O, en ik heb ook maar niet verteld dat het niet meer zo nodig is omdat ik eindelijk een ander goed functionerend progje heb...)

Geen opmerkingen: