donderdag, oktober 16, 2003

Politie verijdelt ontvoering PSV-spits Kezman

EINDHOVEN - De politie heeft een ontvoering van PSV-spits Mateja Kezman verijdeld. Vanaf zaterdag beschikte de politie over informatie dat de voetballer zou worden ontvoerd om losgeld te vragen. Zondagavond hield de politie in verband daarmee een 59-jarige man uit Arnhem aan.
Die verdachte is donderdag in vrijheid gesteld omdat er onvoldoende bewijs was om hem langer vast te houden. Het hoofd van de regionale recherche in Zuidoost-Brabant, W. van den Brand, heeft dat donderdag meegedeeld.
Kezman speelde zaterdag voor Servië-Montenegro een interland in en tegen Wales. De spits was afgelopen weken vaak in het nieuws nadat hij na het krijgen van een rode kaart in het duel ADO Den Haag-PSV een aantal boude uitspraken deed. Hij zei onder meer niet meer van Nederland te houden omdat hij door publiek en tegenstanders niet als een 'ster' en zonder respect zou worden behandeld.
Kezman wordt inmiddels uitvoerig en 24 uur per dag beveiligd. Op welke manier wil de politie niet zeggen. Donderdag is ook de spelersgroep van PSV geïnformeerd. Volgens trainer Guus Hiddink heeft Kezman de afgelopen dagen gewoon gewerkt en is hij ook inzetbaar. Wel is het uitlekken van de dreigende ontvoering "enorm ingeslagen", aldus de oefenmeester. "De verslagenheid was groot, maar Kezman heeft de draad weer opgepakt", aldus Hiddink.
(Bron)

Geen opmerkingen: