maandag, oktober 13, 2003

RTL Nieuws meldt dat er een kamermeerderheid zou zijn voor een anti-kraakwet. Gerard van As (LPF) werd opgevoerd, die meldde dat ook de 'heren studenten' [vrouwen studeren niet, in de wereld van de LPF?] maar eens hun huis uit moeten - die types die na het beëindigen van hun studie gesubsidieerd blijven wonen, 'daar betalen we allemaal voor'. Ik kon de link met het kraken niet helemaal vinden, behalve dat er een studente van een kraakspreekuur werd opgevoerd die meldde dat het erg moeilijk is om woonruimte te vinden.
De meeste panden die gekraakt worden zijn nog steeds 'speculatiepanden', die gewoon leegstaan (anders word je ook direct weer uit het pand gezet, dat regelt zich allang vanzelf).
De meeste studenten betalen idiote prijzen voor lullige kamertjes, vóór ze na een wachttijd door kunnen verhuizen naar een studentenwoning die lagere prijzen kennen.
Vriendje schuimbekte dat ze eens aan al die bejaarden moeten denken die in hun eentje in een groot huis wonen.
Daar zit wat in. Laten we zeggen dat elk mens recht heeft op twee kamers; studenten betalen minder voor één kamer. Wie geld heeft, kan het recht op een derde kamer bijhuren. Dus: per persoon maximaal drie kamers. Een stel kan zo maximaal zes kamers hebben. Wie een huis heeft met tien kamers en daar met twee personen in woont, heeft een overschot van vier kamers en krijgt vier studenten in huis - wie zo'n huis heeft, heeft ook wel geld om dat zo in te richten dat die medebewoners niet in de weg lopen.
Daarnaast wordt een deel van de langdurig leegstaande bedrijfspanden omgebakken tot appartementencomplexen - appartementen voor starters: niet al te groot, vrij lage huur- of koopprijs, zodat de doorstroming bevorderd wordt. Wie een vast contract krijgt voor een goedbetaalde baan, moet doorverhuizen naar een andere woning.
Iemand mag meer kamers hebben, als hij/zij per extra kamer ook huisvesting regelt voor een student.

Zoiets?

Geen opmerkingen: