vrijdag, oktober 17, 2003

Velen hebben geen idee van resultaten najaarsoverleg

HILVERSUM - Meer dan de helft van de Nederlanders heeft geen idee wat de vakbonden hebben bereikt tijdens het najaarsoverleg. Dat blijkt vrijdag uit een enquête van onderzoeksbureau De Vos & Jansen onder 724 Nederlanders, in opdracht van het Radio 1 Journaal.
In het najaarsoverleg werd dinsdag afgesproken dat de lonen twee jaar lang bevroren worden. Op de vraag wat de regering daar tegenoverstelt, wist bijna 57 procent van de mensen geen antwoord te geven. Ondervraagden in de leeftijdsgroep van 15 tot 34 jaar zijn het slechtst op de hoogte en ook het minst geïnteresseerd.
Toch vindt 44 procent van de ondervraagden dat de bonden het tamelijk goed hebben gedaan. Bijna 10 procent noemt het optreden van de bonden zelfs zeer goed. Onder vaksbondsleden ligt dat percentage zelfs nog hoger, daar zegt 67 procent van de ondervraagden dat de bonden het redelijk tot goed gedaan hebben.
Als de vakbonden zouden oproepen om actie te voeren, is 68 procent van de ondervraagden daartoe niet bereid. 22 Procent wil dat wel, 10 procent weet het nog niet.
(Bron)

Het kabinet heeft het gewoon slim gespeeld. Eerst heel hard roepen dat er niks kan, nu niet, nooit niet, voor niemand. En daarna een heel klein piezeltje toegeven, zodat er vooral in het nieuws komt dat er 'toch' 'iets' bereikt is, en wie niet verder kijkt is dan tevreden.
Overigens vind ik een enquête onder 724 mensen nou niet echt je dat.

Geen opmerkingen: